Hei, mähän osaan lisätä kuvia =D Aika taitava "tyttö"!!! Tälläinen lautanen mulla on periaatteessa aina jääkaapissa, kun tekee mieli jotakin pureskeltavaa, on niin helppo ottaa valmiit eväät jääkaapista ja narskutella menemään =) Toimii varmaan myös kuurin jälkeen, kun on tälläinen valmiina, ei tarvitse mennä "namikaapille" vaan saa terveelliset namit.. Ja jos ne on valmiina, ei käy tekosyyksi se, että on liian iso vaiva mainostauolla ruveta tekemään..

 On ollu aika mukavasti hommia pari päivää, hain äidin tosiaan eilen aamulla, poikettiin tulomatkalla tervehtimässä 90-vuotiasta äidin ystävä-rouvaa, hän pienen hetken mietittyään tunnisti minutkin, oli aivan ihanaa nähdä, että vanharouva on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa. Sieltä kaupan kautta kotiin, tulet leivinuuniin ja kun sain lisättyä loput puut uuniin, päästiin lähtemään pihalle. Suppilovahverot oli mielessä, josko kastikeainekset saataisiin metsästä? Alkuun näyttikin tosi huonolta, mutta kyllä niitä sitten löytyi, ämpärillinen oli saaliina, kun asteltiin kotia kohti =) Kotona pidettiin pieni tankkaus hetki, uunin pellit kiinni ja lihanpala sinne kypsymään, ja akat taas pihalle, karpalosuo osoitteena tällä kertaa. Anoppi matkan varrelta matkaan ja suolle, mulla olikin saappaassa reikä, joten varpaat olivat kylmät ja märät, kun kotiin päästiin, kaikilla oli suunnilleen puolitoista litraa karpaloita saaliina, riittävästi yhdelle talvelle.

 Ilta kului rattoisasta sieniä peraten ja ryöpäten, karpalotkin tuli perattua siinä sivussa, viime töikseni laitoin aamuksi ohrapuuron leivinuuniin kypsymään, saa äiti ja mies tukevan aamiaisen puurosta ja karpalosopasta =) ja kun viimein pääsi petiin (kynnenen maissa) ei kauaa tarvinnut unta odotella, suolla kävely vei aika hyvin voimat.. Ja enkös sitten herännyt neljän maissa, kun pohkeesta veti niin vimmatusti suonta =( Onneksi sain sen laantumaan ja takaisin unten maille, heräilin kahdeksan jälkeen ihanaan kahvin tuoksuun, äiti oli jo herännyt aikoja sitten ja keittänyt meille aamukahvit =)  Aamulla pakattiin saaliit pakastimeen, ja pyöräytettiin sieni-sipuli piirakkaa sekä omppupiirakkaa, molempia kolmen perheen tarpeet, meille, äidille ja vielä sille anopillekin, kun on ne appiukon synttäritkin huomenna =)

 Nyt on taas vatsat täynnä, vietetään pieni ruokalepo, ennekuin lähdetään viemään piirakat anopille ja sitten mun täytyy ikäväkseni viedä äiti taas kotiinsa =( Olisin kyllä pitänyt häntä meillä pidempäänkin.. Onneksi samalla reissulla saan tytön kotiin, eli vaihdan vaan seuralaiseni nuorempaan versioon =D

Hauskaa viikonloppua kaikille!!!